Företagets historia

TOBEX  startades i Borås år 2000 av Torbjörn Johansson och Eva Théen Johansson. Grundarna var pionjärer inom Digitalt Textiltryck. Inte bara i Sverige utan i Europa. TOBEX har fått fler utmärkelse än något annat digitalt textiltryckeri av FESPA i Europa – bransch organisation för screen tryck, digital tryck och textil tryck. 

TOBEX startade med en bläckstråleskrivare anpassad för textil. Vi har nu en maskinpark som gör oss till det mest kompletta digitala textiltryckerier i Norden. Läs mer om trycktekniker vi erbjuder här. 2020 köpte Anne-Lie Hummel Högblom företaget av Torbjörn och Eva och TOBEX är nu på väg in i nästa epok. Torbjörn är kvar i företagen – en garant för erfarenheten …. 

Miljö & Hållbarhet

Från första stund har Miljö och Hållbarhet varit grundpelare på TOBEX och Eva och Torbjörns kanske viktigaste drivkrafter. Jämfört med traditionella tryckmetoder erbjuder digitala trycktekniker enorma fördelar ur miljö och hållbarhetsperspektiv. Det är ekonomiskt möjligt att tryckta små serier, vilket gör att man kan minimera det enorma spill som ofta funnits i textil branschen och undvika kostsam lagerhållning och ohållbara långväga transporter. 

TOBEX har kontinuerligt sökt alternativ med låg miljöbelastning. I dag arbetar vi uteslutande med vattenbaserad, oeko-tex certifierade, färger. Vi optimerar kontinuerligt vår energiförbrukning. 

Återanvändning är ett ledord för oss. Som TOBEX kund får du räkna med att få återanvända ytteremballage. Vid sublimeringstryck åtgår lika mycket papper som väv vi trycker. Detta tryckpapper ser till vill att lämna för återanvändning.  

Som ny ägare är Anne-Lie fast besluten att ta TOBEX miljö och hållbarhetsprofil till nästa nivå. 

 

TOBEX TEAMET

Anne-Lie, nuvarande ägare, har erfarenheter från många olika branscher i bagaget. Att ha jobbat med event produktion, med film och teaterproduktion, med möbeltapetsering och inte minst att ha varit kund till TOBEX när hon gjort hemtextil är alla nyttiga erfarenheter idag. 

TOBEX grundare Torbjörn är kemiingenjör med specialutbildning inom textilkemi. Han har över 40 års erfarenhet inom tryckeribranschen och har bl a varit tryckerichef hos Almedahl-Kinna och hos Rydboholms Textil AB.  

Nina är den du som kund oftast har att göra med. Nina har en bakgrund….  

Markus…. 

Maryam är den nyaste medlemmen i TOBEX teamet. Hon är en fantastiskt duktig sömmerska… … 

Sist men inte minst förtjänar Bruno ett omnämnande. Bruno är nyfiken på allt och alla. Bruno är snäll och lojal. Bruno är mer lyhörd än alla oss andra. Bruno är en distingerad herre. Bruno är vice vd. Bruno är snart 8 år och en korsning mellan Labrador och Vorsteh. 

Denna webbplatsen använder vi cookies för att du ska få en bättre upplevelse.